Desserts

10

Bereidingstijd:
30 Minuten

  • Ingrediënten voor 20 muffins:
  • Tarwebloem: 300g
  • Suiker: 300g
  • Boter: 150g
  • Bittere cacaopoeder: 70g
  • Gist voor gebak: 6g
  • Volle melk: 180ml
  • Zout: 1g
  • Eieren: 4
  • Soda-bicarbonaat: 2g
  • Pure chocolade: 100g
  • Vanillestokje: 1

Alle recepten

Chocolademuffins Toegevoegd door De'Longhi

  1. Klop in een keukenrobot de zachte boter met de suiker op en voeg ook de zaadjes van een vanillestokje toe.
  2. Zodra het mengsel licht en schuimig is, voeg de eieren op kamertemperatuur één voor één toe. Klop alle ingrediënten gedurende een paar minuten en voeg dan de bloem, de pure cacao, gist, bicarbonaat en zout toe (alles gezeefd), afgewisseld met de melk op kamertemperatuur.
  3. Voeg als laatste de geraspte pure chocolade toe.
  4. Haal de mengarm uit de bereidingsschaal.
  5. Vul de vormpjes met het deeg en zet ze in de bereidingsschaal (7  à 8 stuks per keer).
  6. Sluit het deksel, selecteer het programma TAART, zet de thermostaat op niveau 2, stel 25 min. in en druk de aan/uit knop in.
  7. Laat afkoelen en bestrooi indien gewenst met poedersuiker.
Chocolademuffins | Delonghi Club
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept
1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept

Reageer

Plaats reactie